Samana Gedoopt

Zondag 9 oktober werd Samana-Blankenberge (symbolisch) boven de doopvont gehouden. Sommigen dachten reeds dat er tijdens de misviering om 11.30 uur in de Sint-Rochuskerk onaangekondigd een babytje zou gedoopt worden; doch niets is minder waar.

Samana, dat is zoals reeds geruime tijd aangekondigd de nieuwe naam voor Ziekenzorg. De oude naam droeg niet helemaal meer uit waarvoor ze stond. En, door middel van een ruime bevraging bij duizenden leden en vrijwilligers kwam een nieuwe naam en een nieuw logo tot stand. Of hoe je een positieve klank van uit de basis kunt omzetten naar iets vernieuwend en verruimend naar de gemeenschap toe.

De werking, de animaties, de ziekenbezoeken, het tijdschrift en zoveel meer gaan gewoon verder hun gewone gangetje; maar met een nieuwe impuls en met vernieuwde kracht. want daar staat Samana voor: Samen Krachtige Vooruit!

Samana, dat staat voor Samen Zijn, samen dingen doen, en voor KRACHT, voor levensmoed, levenskracht. Mana voor ‘alles wat goed is’, zoals liefde en vrede, samenhorigheid.

In Blankenberge gebeurt dit door animatienamiddagen met een plezante en aangename toets. Met de boodschap: Je hoort er bij, wie of wat je ook bent; Je hoort er bij.
Er zijn de bezoeken aan huis bij mensen die niet buiten kunnen.
Er is het prachtige tijdschrift Maczima dat laat ervaren dat niemand er alleen voor staat.

Foto’s van de Samana-Doop kun je hier bekijken
http://foto.samana-blge.be/#!album-4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op deze site te bezoeken aanvaard u ons cookiebeleid