Dag van de mantelzorg

Vandaag, 21 juni, is het de langste dag van het jaar.  Deze dag werd uitgekozen tot ‘Dag van de Mantelzorg’, want voor mantelzorgers is elke dag een lange dag.  Mantelzorg stopt nooit. Deze dag vestigt de aandacht op de betekenis van mantelzorg voor gebruikers en voor de samenleving.  Vooreerst is het een prima gelegenheid om alle mantelzorgers expliciet te danken en in de bloemen te zetten. Maar er moet meer gebeuren…

Er wordt enorm veel vrijwillig gezorgd voor mekaar. Dit werk gebeurt na(ast) en vaak in samenwerking met de professionele (thuis)zorgdiensten. We zien dat vooral mensen die niet (meer) buitenshuis werken een belangrijk deel van hun tijd vullen met zorgen voor anderen. Omdat ze er zelf voor kiezen en/of gedwongen door de omstandigheden. Bijv. voorlopig is er geen plaats vrij in een aangepaste instelling, de andere betrokkenen moeten naar hun werk, …

Samana wil alle mantelzorgers bedanken!

Deze inzet verbetert de kwaliteit van leven van mensen die zorg nodig hebben en verwarmt de samenleving. Over heel Vlaanderen organiseert Samana vandaag activiteiten die mantelzorgers in de bloemetjes zetten. Samana drukt mantelzorgers ook op het hart om ook goed voor zichzelf te zorgen. Dat is trouwens een voorwaarde om er echt te kunnen zijn voor anderen. Niet tot het uiterste gaan, hulp inroepen, praten o.a. met andere mantelzorgers, regelmatig rust en ontspanning nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op deze site te bezoeken aanvaard u ons cookiebeleid